tisdag 4 mars 2008

Den nakna kocken

Tror nog jag fått storhetsvansinne efter Rambo affären, men idag tänkte jag laga mat..... inte min grej men har väl snappat upp en del från TV-kockarna.......
Råvarorna, la mitt fokus på just detta efter jag hörde att det är det som är avgörande, det som är skillnaden mellan fiasko eller succé i köket.
Så resan gick till Coop Borås, hade ett gammalt recept i bakhuvudet tror nog att det ursprungligen kommer från mormor.
Ägg! då greppade jag de bästa och dyraste, avgörande var att de kom från fria höns förmodligen de färskaste man kan få i en butik i en medelstor stad i Västra Götaland.
Mjöl! Ekologiskt från nån gård i södra Sverige, kan väl inte bli bättre kan jag tro.....
Socker! Importerat från Danmark.
Salt! Akzo Nobel står för tillverkningen i detta fall, låter ju lyxigt.
Margarin! Milda det bästa från växtriket.
Jorgubbbssylten stod BOB för......
Mjölken kommer från Falköping endast det bästa e gott nog.

Finns säkert mängder av varianter på detta recept, hade en granne en gång som hävdade att smör är ett måste i smeten, en annan tatuerad granne med Harley Davidsson hävdade att man skulle byta ut mjölken mot PRIPPS blå III, känner nog att för att imponera på frugan håller jag mig till mormors klassiska recept.......
Hennes "Mona lisa" leende avslöjade att kanske var det PRIPPS istället för mjölken som hade varit avgörande för en lyckad helkväll.
Hon muttrar nåt om romantik, rödvin, kött kanske skaldjur men pannkakor gjorde att hon valde att svara på några gamla mail, slänga sopor och pratar om att det är dags att rensa stuprören.......

Känns som att jag är glad att jag inte tog efter "nakna kocken" ordagrant och i sin helhet, hade förmodligen resulterat i att hon hade åkt till jobbet för att jobba lite extra med kommentaren, "dax att tänka på bad-säsongen" jag hoppar maten......

Rambo har väl gjort sitt för idag, ser faktiskt en framtid för våra lokala pizzerior......

En kämpe
T.W

Inga kommentarer: